Dni Wieprzowiny [program]
fot. Impreza finansowana jest przez Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego (Zdjęcie z archiwum TM).
Ogólnopolski Festiwal Wieprzowiny oraz konferencja „Wieprzowina jutra – najważniejsze jest zdrowie” odbędą się w Wąbrzeźnie już 1 i 2 września. Oba wydarzenia z pewnością zgromadzą tłumy miłośników smakołyków przyrządzanych z mięsa wieprzowego. Zajrzyj do artykułu i poznaj szczegóły.
REKLAMA
Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych Izba Gospodarcza oraz AMPOL – MEROL zapraszają do Wąbrzeźna na ogólnopolski FESTIWAL WIEPRZOWINY oraz konferencję „Wieprzowina jutra – najważniejsze jest zdrowie”. Obie imprezy odbywają się w ramach DNI WIEPRZOWINY.
Konferencja „Wieprzowina jutra – najważniejsze jest zdrowie”,
O1.09, Sala konferencyjna firmy AMPOL - MEROL – w siedzibie firmy przy ul. Mikołaja z Ryńska 28a.
15.00 – otwarcie
15.15 – 16.00 – Dodatki paszowe stosowane w żywieniu trzody chlewnej wpływające jednocześnie na efektywność tuczu i jakość wieprzowiny – prof. dr hab. Krzysztof Lipiński, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
16.00 – 16.45 – Weterynaryjne aspekty żywienia trzody chlewnej – dr n.wet. Piotr Kołodziejczyk, PZHiPTZ Polsus
16.45 – 17.00 – dyskusja
17.00 – 17.15 – przerwa
17.15 – 17.45 – Rynek wieprzowiny – ekspert BGŻ Jarosław Saucha
17.45 – 18.45 – Zdrowa pasza – zdrowa świnia – zdrowe mięso, praktyczne wskazówki dla hodowców trzody chlewnej – dr Heinrich Kleineklausing, Deutsche Tiernahrung Grup Cremer GmbH & Co
18.45 – 19.15 – Dodatki żywieniowe a zdrowie świń – Maciej Woźnicki, Produkt Manager ds. trzody chlewnej TNP
19.15 – 19.45 – Naturalne preparaty w żywieniu trzody chlewnej – Małgorzata Dobies - Delacon
Festiwal Wieprzowiny
02.09, Teren Podzamcza
11.00 – otwarcie wystawy rolniczej
11.30 – pokaz kulinarny, szybki kurs gotowania, degustacja potraw
13.00 – występ chóru Alla Camera z Grudziądza
14.00 – oficjalne otwarcie FESTIWALU
14.30 – konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z wieprzowiny, udział publiczności w jury, degustacja, grillowe potyczki VIPÓW
15.00 – występ zespołu bluesowego ARAUND THE BLUES
16.00 – animacje dla dzieci
16.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego, wręczenie nagród
17.00 – występ zespołu CZAQU
18.00 – występ iluzjonisty MARIUSZA CZAJKI
19.00 – występ zespołu reggae PARASSOL
20.00 – występ gwiazdy wieczoru zespołu RH+
Impreza finansowana jest przez Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego.
Na podstawie informacji prasowej oprac. MJ
Konferencja „Wieprzowina jutra – najważniejsze jest zdrowie”,
O1.09, Sala konferencyjna firmy AMPOL - MEROL – w siedzibie firmy przy ul. Mikołaja z Ryńska 28a.
15.00 – otwarcie
15.15 – 16.00 – Dodatki paszowe stosowane w żywieniu trzody chlewnej wpływające jednocześnie na efektywność tuczu i jakość wieprzowiny – prof. dr hab. Krzysztof Lipiński, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
16.00 – 16.45 – Weterynaryjne aspekty żywienia trzody chlewnej – dr n.wet. Piotr Kołodziejczyk, PZHiPTZ Polsus
16.45 – 17.00 – dyskusja
17.00 – 17.15 – przerwa
17.15 – 17.45 – Rynek wieprzowiny – ekspert BGŻ Jarosław Saucha
17.45 – 18.45 – Zdrowa pasza – zdrowa świnia – zdrowe mięso, praktyczne wskazówki dla hodowców trzody chlewnej – dr Heinrich Kleineklausing, Deutsche Tiernahrung Grup Cremer GmbH & Co
18.45 – 19.15 – Dodatki żywieniowe a zdrowie świń – Maciej Woźnicki, Produkt Manager ds. trzody chlewnej TNP
Festiwal Wieprzowiny
02.09, Teren Podzamcza
11.00 – otwarcie wystawy rolniczej
11.30 – pokaz kulinarny, szybki kurs gotowania, degustacja potraw
13.00 – występ chóru Alla Camera z Grudziądza
14.00 – oficjalne otwarcie FESTIWALU
14.30 – konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z wieprzowiny, udział publiczności w jury, degustacja, grillowe potyczki VIPÓW
15.00 – występ zespołu bluesowego ARAUND THE BLUES
16.00 – animacje dla dzieci
16.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego, wręczenie nagród
17.00 – występ zespołu CZAQU
18.00 – występ iluzjonisty MARIUSZA CZAJKI
19.00 – występ zespołu reggae PARASSOL
20.00 – występ gwiazdy wieczoru zespołu RH+
Impreza finansowana jest przez Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego.
Na podstawie informacji prasowej oprac. MJ
PRZECZYTAJ JESZCZE